Disney World

Walt Disney World

Walt Disney World is een gigantisch groot stuk land van 47 vierkante mijlen met daarop 4 attractieparken, 2 waterparken, 2 entertainment gebieden, 1 winkelcentrum, 6 golfbanen, 2 midgetgolfbanen, 1 sport-complex, 1 auto-speedwaybaan en 20 gethematiseerde hotels met 25.000 hotelkamers.Verderop op dit hoofdstuk Walt Disney World alles, maar dan ook alles over het Disney-ticket systeem en het vervoer op het Disney-terrein. Maar eerst info over de hotels.

Walt_Disney_World_Resort_entrance

De hotels in Walt Disney World

Het hele gebied van WDW is per auto vrij toegankelijk, maar voor de parken moet natuurlijk betaald worden, toegang en parkeergeld. Een heel leuk dagje zonder veel geld uit te geven is een dagje hotels kijken. Alle Disney-hotels hebben een portier met slagboom, maar als je zegt dat je even een kijkje wil nemen, mag je er altijd gratis naar binnen. Soms krijg je een soort gratis parkeerkaart, die 3 uur geldig is. Ruim voldoende dus voor een kijkje.

Alle hotels hebben een fraaie lobby, een mooie tuin en een fantasievol zwembad en ze hebben allemaal een thema. Zeer leuk zijn de All Star Resorts met als thema film , sport en muziek , waarbij vooral de buitenaanblik van de hotelkamers en de zwembaden de moeite waard is. Het nieuwste All Star Hotel , het vierde, is Pop Century Resort . Dit hotelcomplex is gebaseerd op zaken uit de jeugd van wat oudere Amerikanen. Er zijn 2 gedeelten, de ene heeft als thema de jaren 1900-1940, de ander 1950-1990. Zo zijn er een giga-Monopoly-spel en een gigantische 8 meter hoge Kubus van Rubik ….. weet u nog ?

 

Verder qua hotels zeker bezoeken: Caribbean Beach , Coronado Springs , Port Orleans ,Wilderness Lodge , Contemporary Resort met luxe en mooie winkels, Polynesian Resort ,Grand Floridian , met een hele luxe trouwkapel , en de Swan en de Dolphin . Allemaal anders, maar allemaal de moeite waard om te bekijken. Het mooiste thematische Disneyhotel is deAnimal Kingdom Lodge . Het hotel telt bijna 1300 kamers en vanaf de balkons hebben de gasten uitzicht op de Afrikaanse wildernis met ongeveer 200 dieren die er vrij rondlopen: o.a. de zebra, de giraffe, de flamingo en de gazelle. Zeer de moeite waard voor een kijkje. Het is aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan, om een uur of 8, omdat de dieren dan gevoerd worden en je vanaf de tuin aan de achterkant van de lobby ze uitstekend van heel dichtbij kunt zien. Overigens is het ontbijt in de Animal Kingdom Lodge superluxe en echt een aanrader. Indien gewenst kun je in de Animal Kingdom Lodge ook een massage krijgen. 25 minuten voor $50, ook voor niet-gasten.

 

Een aantal hotels zijn met water met elkaar verbonden en er varen boten. Gratis boottochtje ? Auto parkeren bij de het hotel/uitgaanscentrum Boardwalk , opstappen op de boardwalk van de Boardwalk of van de Beach Club gelegen aan de overkant van de Boardwalk, uitstappen of blijven zitten bij de Swan of de Dolphin, doorvaren naar Epcot ofDisney-MGM Studios of uitstappen, maar je mag ook blijven zitten !
En mocht je nog tijd over hebben: de hier boven niet genoemde hotels zijn ook de moeite waard om te bezoeken, hoor! Bij het volgende hoofdstuk “Hoe te boeken voor een Disney-
hotel ?” nog meer hotelinfo.

 

Ook een leuk tussendoortje is een bezoek aan het dorpje Celebration . Het ligt vlakbij Disneyworld, aan de 192 in Kissimmee. Het Disney-concern heeft dat een aantal jaren geleden opgezet en gebouwd als “dorp zoals het vroeger was” en met vroeger wordt dan bedoeld het Amerika uit de jaren 50. Mooie nieuwe oude huizen, waar gewoon mensen wonen, een gezellige dorpsstraat met bioscoop en 20 winkels. Vooral rondom de kerstfeestdagen is het er leuk: elke avond “echte” sneeuw en de kerstman. Leuk voor een kort bezoekje ! Trouwens, het Disney-concern heeft verschillende onderdelen van het stadje verkocht aan investeerders. Te weinig winst, denk ik ?

 

Parkeren kost in alle 4 de Disneyparken $10. Schrijf op waar je geparkeerd staat, want de parkeerplaatsen, met name bij het Magic Kingdom zijn zo gigantisch groot, dat je makkelijk vergeet waar jouw auto stond. Een trammetje brengt je naar de kassa. Trouwens, parkeergeld hoef je bij Disney op 1 dag maar 1 keer te betalen, dus ga je naar een ander park: zelfde parkeerticket gebruiken !

 

Algemene tip:

Na het doornemen van bovenstaande informatie kan het zijn dat het u allemaal nog niet helemaal duidelijk is. Wellicht weet u nog niet of u wel gebruik wilt maken van bepaalde keuze-opties die worden geboden. Koop een ticket op basis van de zaken die u nu al zeker weet. Stel dat u nog niet zeker weet of u wel meerdere themaparken op een dag zult bezoeken. Koop dan in eerste instantie een ticket waar deze optie nog niet in zit. Indien gewenst kunt u die er later altijd nog bijkopen. Hetzelfde geldt voor de Magic Pluspack optie en de onbeperkte geldigheidsoptie. Als u het nog niet weet, betaal er dan nog niet voor. Zelfs als u het ticket al hebt gebruikt kunt u altijd nog besluiten uw ticket te upgraden.

 

Veelgestelde vragen:

Vraag 1: In het geval er niet gekozen wordt voor de Park Hopper optie, is het dan wel mogelijk om op dezelfde dag een ander themapark te bezoeken door daarmee een extra dag van het ticket in te leveren?

Antwoord: Nee, dat is niet mogelijk.

 

Vraag 2: Indien er bij aanschaf van het ticket niet is gekozen voor de Park Hopper optie, kan deze daarna alsnog aangeschaft worden?

Antwoord: Ja, dat kan. Een eenmaal aangeschaft ticket kan altijd ge-upgrade worden naar een ticket met meer mogelijkheden door het bijbetalen van de meerkosten. Dit kan zowel voor gebruik van het ticket of ingeval u het ticket al heeft gebruikt tijdens de eerste 14 dagen dat het ticket nog geldig is.

 

Vraag 3: Aan het einde van de vakantie komt men er achter dat niet alle dagen van een ticket en of de plus opties van de Magic Pluspack optie zullen worden opgebruikt. Is het mogelijk om het ticket alsnog onbeperkt geldig te maken.

Antwoord: Ja, dit is mogelijk. Dit dient u te regelen binnen de 14 dagen geldigheid die het ticket standaard heeft. Het bedrag dat dient te worden bijbetaald is gebaseerd op het aantal dagen waaruit het ticket in totaal bestaat. Voorbeeld: U heeft van een 7-daags ticket nog een dag niet opgebruikt. U betaalt voor de onbeperkte geldigheidsoptie in dit geval $101,18. Aan u is dan de keuze of het u dit bedrag waard is om die ene dag niet verloren te laten gaan.

 

Vraag 4: Nadat een aantal dagen van een ticket zijn opgebruikt zou men graag een of meerdere dagen willen toevoegen. Is dat mogelijk?

Antwoord: Ja dat is mogelijk, mits binnen 14 dagen nadat het ticket voor het eerst werd gebruikt. Indien gewenst kan men zelfs upgraden naar een jaarkaart. Telkens geldt dat het prijsverschil dient te worden bijbetaald.

 

Vraag 5: Is het mogelijk om één ticket te gebruiken voor meerdere personen?

Antwoord: Nee, de tickets zijn persoonsgebonden.

 

Vraag 6: Waar worden deze tickets verkocht?

Antwoord: Tickets kunnen worden gekocht in Walt Disney World, in bepaalde Disneystores en via reisbureaus.

 

Vraag 7: Zijn de tickets goedkoper indien ze in de voorverkoop worden gekocht?

Antwoord: Ja, voor tickets van vijf dagen of meer geldt een bescheiden korting indien ze in de voorverkoop worden gekocht.

Vraag 8: Wat moet ik doen bij verlies van een ticket?

Antwoord: Indien u van tevoren het ticketnummer heeft genoteerd kunt u via Guest Relations in Walt Disney World een vervangend ticket verkrijgen.

 

Bekijk de kaart hieronder

WDW Map