Praktische tips voor je reis naar Orlando

Een reis naar Orlando maken doe je niet zomaar. Het ligt namelijk niet naast de deur en je wilt daarom natuurlijk wel goed voorbereid op vakantie gaan. Onverwachte vervelende situaties waar je niet op zit te wachten, wil je natuurlijk voorkomen! Hierbij een aantal tips die je kunnen helpen om van je reis naar Orlando een plezier te maken!

Het huren van een auto

Een auto huren in Orlando zelf is natuurlijk fantastisch. Je bent dan niet afhankelijk van openbaar vervoer. De hoofdstad van Florida is namelijk een grote en drukke stad. Op het internet kun je vooraf al een auto reserveren, dit kan bijvoorbeeld bij Tix.nl. Daardoor ben je heel mobiel tijdens je vakantie in Orlando. Betalen doe je natuurlijk achteraf. Er zijn verschillende websites waarop je terecht kunt. Let wel op de keurmerken die zijn afgegeven en of een verhuurbedrijf werkelijk betrouwbaar is.

De juiste koffer

Wat voor koffer neem je nu mee op vakantie? Ga je voor meerdere kleine koffers, of kies je toch eerder voor een wat groter kofferformaat? Je kunt het beste kiezen voor een koffer met een TSA slot. Sinds de aanslagen in Amerika is de veiligheid enorm aangescherpt. De douane kan gewoon je koffer controleren en inspecteren, zonder dat daarbij het slot beschadigd raakt. Koffers met een TSA slot zijn koffers die open te maken zijn door de douane. Met hun loper kunnen ze namelijk de koffer openmaken, zonder dat ze daarbij jouw code hoeven te weten.

Een aanvullende reistoestemming

Wanneer je een passagier bent uit een land dat valt onder het Visa Waiver Program, dan dien je een ESTA aan te vragen voor de Verenigde Staten. Deze doet uiterlijk 72 uur voor uw vertrek naar Orlando aangevraagd zijn. Wanneer je toestemming hebt gekregen is deze nog twee jaar geldig. Wanneer je het jaar daarop weer zou zijn, hoef je dus niet opnieuw toestemming aan te vragen.

Via esta-aanvragen.nl kun je in het Nederlands een ESTA aanvragen zonder creditcard.